Døgnvagt  

+28 års erfaring  

Udkørende og stationær hesteklinik  

Nyheder​

Susanne Borg Calundan er stoppet hos os med udgangen af marts, nu skal hun være gårdejer i Jylland. 

Susanne har været ansat som dyreassistent og laborant og varetaget nærmest alle opgaver gennem årene, hun startede her på klinikken som dyreassistentelev for 22 år siden. 

Vi ønsker Susanne alt det bedste i sin nye tilværelse og takker for godt samarbejde i rigtig mange år.


Karoline Holst Riis er fratrådt sin dyrlægestilling med udgangen af marts, efter 9 år, først som studentermedhjælper og siden som dyrlæge. 

Vi takker for de år der er gået og ønsker Karoline det bedste for fremtiden.

Kan man korrigere en slem bukkehov uden at operere?

Case fra 2017

Dette føl udviklede bukkehov i en alder af 3 måneder. Udgangspunktet var dårligt, idet føllet var sabelbenet og meget halt.

Føllet blev i første omgang behandlet med smertestillende medicin og limsko – men uden tilstrækkelig effekt. Det var først med kombinationen af tetracyclin, smertestillende medicin og regelmæssige smedebesøg at føllet rettede sig og derved undgik operation.

Nu efter et år står føllet med normal vinkel gennem tå og hov og har ikke været halt siden behandlingen.

Smedearbejdet er udført af registreret beslagsmed Torben Jensen – Complete Horses.

SPÆNDENDE PROJEKT OM BUKKEHOV HOS FØL

​​Vi søger føl:

Har du et føl med bukkehov eller kender en der har, så vil vi meget gerne kontaktes.

I foråret 2019 skriver stud.med.vet. Emilie Schouenborg Larsen sit specialeprojekt, som er den afsluttende del af kandidaten på veterinærmedicin/dyrlægestudiet. Projektet skal omhandle effekten af oxytetracyclin på erhvervede fleksionsdeformiteter(bukkehov) hos føl og undersøgelserne gennemføres i 2018. Projektet udføres i samarbejde med Hillerød Hestedyrlæger ved dyrlæge Kiwa Riis-Olesen og med vejleder professor i stordyrskirurgi Stine Jacobsen, på Institut for Klinisk Veterinærmedicin, Københavns Universitet.

Begrebet fleksionsdeformitet dækker over en række afvigelser i benstillingen med involvering af et eller flere tå-led. En hyppig forekommende fleksionsdeformitet er det, mange kender som bukkehov. Bukkehov er betegnelsen for den karakteristiske hovfacon, hvor tåvæggen står meget stejlt som resultat af for stramme bøjesener. En længerevarende belasting af hoven i denne hyperflekterede position vil kompromittere hovens og benets udvikling og ofte medføre nedsat holdbarhed – med stor negativ konsekvens for hestens fremtid som atlet og dermed også for dens værdi. Mange avlere har hørt om tetracyclin-behandling og efterspørger den derfor, når de har et føl med bukkehov.

Det er afgørende at igangsætte den mest optimale behandling hurtigst muligt for at undgå eller minimere varige skader.

Behandling med oxytetracyclin er kun sparsomt beskrevet i den eksisterende forskningslitteratur, men der er anekdotiske rapporter der viser god effekt ved behandling af medfødt bukkehov. Virkningsmekanismen er ikke fuldstændig klarlagt, men hypotesen er, at oxytetracyclin modvirker muskelkontraktion – og altså afslapper bøjesenerne og –musklerne.

Der er lavet flere studier på helt unge føl med medfødt bukkehov, og i disse erklæres det, at oxytetracyclin kun har effekt på de føl med medfødt bukkehov, og det antages samtidig, at der ingen effekt vil være hos de ældre føl med erhvervet bukkehov – trods det aldrig er blevet undersøgt. Der er i 2001 på universitetet Hannover lavet en doktorafhandling, hvor oxytetracyclins virkning på den dybe bøjesene hos raske heste i alderen 2-8 år er undersøgt. Undersøgelsen viste, at elasticiteten af den dybe bøjesene øges signifikant efter administration af oxytetracyclin.

​Vi ved altså, at oxytetracyclin har afslappende effekt på bøjesenerne hos de helt unge føl med bukkehov og på raske heste i alderen 2-8 år. Men det er, som nævnt, endnu aldrig blevet undersøgt, hvorvidt oxytetracyclin har samme effekt på ældre føl med erhvervet bukkehov.

Denne problemstilling har vakt min nysgerrighed og interesse, hvorfor studiet er sat op med det formål at belyse området med henblik på at forbedre behandlingen af erhvervet bukkehov hos føl. Hypotesen er, at behandling af erhvervede fleksordeformiteter med oxytetracyclin vil give en afslapning af seneapparatet således at føllets benstilling forbedres eller normaliseres.

Føllene evalueres på baggrund af billed- og videomateriale samt røntgenoptagelser. Desuden udtages blodprøver med henblik på evaluering af nyreværdier, da oxytetracyclin er potentielt nyretoksisk. Der er indtil videre ikke set eller beskrevet bivirkninger af behandlingen.

Yderligere oplysninger og tilmelding til projektet skal ske til:

Stud.med.vet

Emilie Schouenborg Larsen

Humlebækgade 40, 4 TH

2200 København N

Tlf: +45 28 56 79 88

E-mail: emilie3400@hotmail.com

eller

Hillerød Hestedyrlæger

v/ dyrlæge Kiwa Riis-Olesen

Baunevej 17

3400 Hillerød

48 28 67 68

40 31 67 68

E-mail: kiwa@hestedyrlaegerne.dk

ØNSKEFØLLET: FOREDRAGSAFTEN DEN 25/2 MED FOKUS PÅ PROBLEMHOPPER OG EMBRYOTRANSFER.

30. juni 2014​

Så er det snart forår og avlssæsonen starter, i den anledningen inviterer vi til en spændende foredragsaften, med fokus på avl. Denne aften vil vi bl.a præsentere et helt nyt middel til ifoling og problemhopper og en gennemgang af teknikker og fordele ved embryotransfer.

Foredragsaftnen er torsdag d. 25. februar kl. 19-22, på Ellegården,

Ellegårdsvej 10-12, 3400 Hillerød, og koster 150 kr. for deltagelse. Der vil blive serveret sandwich og vand, samt kaffe og kringle.

Tilmelding på tlf. 48 28 67 68 hverdage kl.9-16.​

Betaling efter tilmelding via MobilePay på 40316768 eller kontooverførsel på 3543 896 5218 senest d. 11. februar.

Læs mere om foredraget her: Ønskeføllet PDF​

FOREDRAGSAFTEN MED MUSKLER I FOKUS

30. juni 2014​

Vi takker for en dejlig foredragsaften, hvor det nyeste udstyr til muskelanalyse blev demonstreret under rytter.

Tak til Christina Kolter som var rytter og tak til Lars Terkelsen som underviste og viste udstyrets brug.​

Muskler i fokus

12. juni 2014

Kom til foredragsaften med muskler i fokus! Demonstration af udstyret vist på en redet hest både i spring og dressur! Kom og se hvad du kan bruge det til i din træning.

Se hvordan hestens muskler arbejder, helt ind i muskelfibrene.

D. 3. April afholdt Hillerød Hestedyrlæger og Myodynamik en foredragsaften på det gamle Landbohøjskolen på Frederiksberg, her hørte næsten 300 mennesker på den nyeste viden indenfor muskeldiagnostik og analyse. Banebrydende nyt muskelanalyseudstyr blev præsenteret og anvendelsesområder i dyrlægeklinikken og for ryttere blev gennemgået.

Som en opfølgning til denne aften inviterer vi nu til en demonstration af det udstyret, vist på en redet hest både i spring og dressur, d. 19.06.14.

Resultaterne vil blive vist på storskærm, så man kan se hvordan hestens muskler arbejder og hvordan træningen kan korrigeres, så rytteren får den optimale træning.

Der vil være en lille introduktion og genopfriskning af teknikken og dens anvendelse inden vi viser udstyret i brug på redet hest.

I inviteres til at se hvad der sker inde i hestens muskler ved forskellige træningsopgaver, under kyndig undervisning af landtræner for pony og junior landsholdet Lars Terkildsen.

Til dem som slet ikke har hørt om denne nye teknik før, kan det kort beskrives at det viser hvor godt en muskel arbejder, hvornår den bliver træt og hvor godt den evner at levere den ønskede kraft til en given opgave. Det betyder at man med sikkerhed kan vide hvordan en ny opgave løses af hestens muskler. Dette vil nedsætte graden af overbelastning, men også hurtigere fortælle om man er på rette vej for at få en symmetrisk arbejdende hest når man træner. Denne aften vil alle kunne følge med på en storskærm og se hvad træneren ser på sin smartphone, som udstyret transmitterer til.

Der er maksimalt plads til 80 mennesker, så vi håber I vil melde hurtigt tilbage om I kan, det er først til mølle princippet.

Vi håber I har lyst til et par timer i godt selskab med spændende ny viden og lidt kaffe og kage.

Se vedhæftet fil med invitation og nærmere detaljer.

invitation 19-06-14

MEDARBEJDERAFTEN I ZOO

23. maj 2014

Den 23/5 havde vi alle her fra Hillerød Hestedyrlæger en dejlig aften i Zoo. Vi blev vist rundt af Dyrlæge Carsten Grøndahl som arbejder i Zoo. Vi fik lov til at fodre flere af dyrene og vi sluttede derefter af med en dejlig middag.

FOREDRAGSAFTEN: HVORFOR VIRKER HESTEN IKKE?

4. april 2014

Over 300 personer deltog i vores foredragsaften på Københavns Universitet om ” Hvorfor virker hesten ikke?”

Vi takker for den store interesse og fremmøde. Det var en rigtig dejlig aften.​

HVORFOR VIRKER HESTEN IKKE?

1. marts 2014

Gratis fordragsaften med fokus på bevægelse og muskler.

Vi byder alle hesteinteressede velkommen, uanset baggrund.

D. 3 april 2014 kl 19-22.

Tilmelding efter først til mølle princippet skal ske på mail til kiwa@hestedyrlaegerne. dk senest den 25. marts.

Læs mere her:

Invitation foredragsaften

STORT TILLYKKE TIL KAROLINE

7. februar 2014

Karoline er blevet færdiguddannet som dyrlæge. Karoline har været ansat her siden 2010.

Vi ønsker hende et stort tillykke med titlen og de flotte resultater!​

MJÖLNIR FRÁ HLEMMISKEIDI

4. februar 2014

Mjölnir er en helt usædvanlig hingst, såvel hans gangformåen som motivation, bygning og afstamning. Han har et skønt temperament, en god karakter og er meget samarbejdsvillig. Mjölnir hviler i sig selv, han har særdeles gode gangarter som er klart adskilte, hvor tölt og pas er fremragende.

Mjölnir frá Hlemmiskeidi kommer i perioden 10.06 – 15.09.2014 til tapning her hos os.​

TILLYKKE TIL LISA RYDDER

29. oktober 2013

Vi ønsker Lisa tillykke med, at hun er blevet færdig med sin uddannelse som dyrepasser. Her Hos Hillerød hestedyrlæger har vi været rigtig glade for, at hun kunne færdiggøre sin uddannelse her hos os.

Vi ønsker hende al mulig held og lykke fremover.

HAR DU FÅET SAT MEDICINSIDER I HESTEPASSET?

10. oktober 2013

Nu får hestene kontrolleret deres pas af Fødevarestyrelsen. I den kommende tid tager Fødevarestyrelsen rundt på stutterier og hestepensioner og tjekker hestepas. I værste fald risikere du en bøde hvis det ikke er i orden.

Siden Januar 2012 har det været et lovkrav, at alle gyldige hestepas skal have medicinsider, også heste der er udelukket af konsum.

Har du spørgsmål til om dit pas er i orden kan du læse mere her på fødevarestyrelsens hjemmeside eller ringe til os i telefontiden. Desuden kan du læse mere om udelukkelse af konsum og chipmærkning på vores hjemmeside.

Fødevarestyrelsens hjemmeside


​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 4,8 / 5 stjerner ud af 22 anmeldelser fra Facebook

Kontakt​oplysninger

​Hillerød Hestedyrlæger Aps

Baunevej 17, Bendstrup

3400 Hillerød

CVR: 15133147

Telefon: 48 28 67 68

E-mail: kiwa@hestedyrlaegerne.dk

Åbningstider​

​Telefontid

8.00 - 9.00​ (dyrlæge)

​Telefontid

8.00 - 16.00​

​Klinik åben

8.00 - 16.00

Akutvagt

16.00 - 8.00​

weekender / helligdage

Nyhedsbrev​

facebook Følg med på Facebook