Døgnvagt  

28+ års erfaring  

Udkørende og stationær hesteklinik  

Min hest har gjordkrampe

Min hest har gjordkrampe

En flot og ellers velfungerende dressurhest havde problemer, hver gang den skulle sadles op. Hesten led af gjordkrampe og det kom til udtryk ved, at hesten var sur ved opsadling, sparkede når gjorden skulle spændes og lavede voldsomme bukkespring, når gjorden var blevet spændt. Ejeren var nødt til at sadle hesten op i ridehuset, fordi det blev for voldsomt på staldgangen. Hesten kunne også godt få gjordkrampe i ridehuset, så derfor spændte hun gjorden meget langsomt, men det var ikke nok. Ejeren havde fået tjekket om sadlen lå korrekt og havde desuden skiftet gjorden ud med en gjord med luft og elastik i, som skulle afhjælpe gjordkramper. Hesten fik dog stadig gjordkrampe. Derfor ville ejeren have hesten undersøgt og prøve om kiropraktik kunne hjælpe.

KIROPRAKTIK OG GJORDKRAMPE

Hesten blev først undersøgt for bevægelighed og smerteytringer i ryg og hals og om den bevægede sig symmetrisk uden tegn på halthed. Det viste sig, at hesten havde forskellige låsninger i bækkenet og i halsen. Desuden var hesten meget anspændt i muskulaturen i gjordlejet og havde en stor låsning i brystbenet.

Behandling

Hesten fik rettet låsningen i brystbenet og rettet de andre låsninger den havde i hals og bækkenet. Efter korrektionerne blev hesten skridtet for hånd i tre dage, da den kan blive øm efter kiropraktikbehandlingen, men den måtte godt komme på fold. Efter de tre dage begyndte ejeren at ride igen. Hesten skulle have kiropraktik igen efter 14 dage, for at følge op på behandlingen.

Hesten efter behandling

Hesten har efter første behandling ikke haft gjordkrampe og ejeren er meget lettet og glad. Ved de efterfølgende behandlinger har hesten ikke været spændt eller øm i gjordlejet.

Nogle heste får gjordkrampe ved opsadling, når man spænder gjorden. Gjordkrampe kan have mange forskellige årsager og i mange tilfælde kan kiropraktik og akupunktur hjælpe.

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 4,8 / 5 stjerner ud af 22 anmeldelser fra Facebook

Kontakt​oplysninger

​Hillerød Hestedyrlæger Aps

Baunevej 17, Bendstrup

3400 Hillerød

​Telefon: 48 28 67 68

E-mail: klinik@hestedyrlaegerne.dk

CVR: 15133147

Åbningstider​

​Telefontid, dyrlæge

8.00 - 9.00​

​Telefontid, klinik

8.00 - 16.00​

​Klinik åben

8.00 - 16.00

Akutvagt

16.00 - 8.00​

samt weekender / helligdage

facebook Følg med på Facebook