Døgnvagt  

28+ års erfaring  

Udkørende og stationær hesteklinik  

Medarbejdere

Hos Hillerød Hestedyrlæger kan du møde:​

Fastansatte​

Kiwa Riis-Olesen, dyrlæge

Grundlagde Hillerød Hestedyrlæger i 1991 efter at have arbejdet i to Nordsjællandske dyrlægepraksis.

​​

Kiwa har altid haft særlig interesse for og specialiseret sig i reproduktion. Herunder inseminering, embryotransfer og tapning af hingste og de udfordringer der følger med det, ligesom føllene altid har fået stor opmærksomhed.

​​

Halthedsundersøgelser og nedsat præstation i særdeleshed i bevægeapparatet har ligeledes altid haft stor interesse og fyldt meget i hverdagen.

​Kiwa er hyppigt rådgiver i handelssager og –tvister og fungerer ligeledes som syn- og skønsmand.

​​

Kiwa har været formand for Sektion vedr. Heste i Den Danske Dyrlægeforening og forud for formandsgerningen var hun med i bestyrelsen i en årrække.​

Hun har været med til at grundlægge og udarbejde Falck’s kursus ”Førstehjælp til hest og rytter” med tilhørende førstehjælpskasser og har afholdt mange af disse kurser sammen med en Falckreder.

​Mange deltagelser i kongresser og kurser i ind- og udland anser Kiwa som en vigtig del af at holde sig ajour med den sidste nye viden på hestedyrlægeområdet.​

Hun har gennem årene skrevet en del faglige artikler til den danske hestepresse og været medforfatter til artikler i internationale tidsskrifter.

​​

Kiwa er selv rytter og rider dressur på sine to varmblodsheste​​.

Emilie Schouenborg Larsen, dyrlæge

Emilie har været hos Hillerød Hestedyrlæger som studentermedhjælper siden 2014 og blev ansat som dyrlæge i 2019.

Emilie har været 6 måneder i udlandet, hvor hun har været på to store klinikker i Australien, et stort hestehospital i Tyskland samt et af de førende hestehospitaler i England.

I foråret 2019 skrev Emilie specialeprojekt i samarbejde med Hillerød Hestedyrlæger omhandlende bukkehov hos føl, og fik nogle spændende resultater og erfaringer om føl og benstillingsproblematikker.

Generelt har Emilie stor interesse for hestens bevægelsesapparat, hvorfor hun i 2020 valgte at videreuddanne sig til veterinær kiropraktor. Emilie er IVCA-certificeret kiropraktor uddannet fra BackBone Academy i Tyskland.

Emilie har desuden været meget involveret i reproduktionsarbejdet på klinikken de seneste år, hvilket har givet en grundlæggende erfaring og en stor interesse for området.

Emilie er aktiv dressurrytter og har en dejlig varmblodsvallak.

Anne-Mette Jensen, cand.scient i Animal Science

​Anne-Mette har været ansat som klinikassistent hos Hillerød Hestedyrlæger siden 2020.

​Under sin uddannelse skrev Anne-Mette både bachelor- og specialeprojekt om heste og biomekanik, og fik i 2019 publiceret sit speciale om brug af en neoprenklokke på ét bagben i forbindelse med skævhed i bagparten hos heste.

Anne-Mette har to varmblodsheste og en stor pony.​

Dyrlægestuderende

​​Vi har desuden 5 dyrlægestuderende fast tilknyttet, de deles om at passe hestene og hjælpe i klinikken i weekender og helligdage samt i ferier, de hjælper os desuden når de har tid for studierne og når vi har brug for en ekstra hånd.

Cecilie Frørup, Stud.Med.Vet.

​Cecilie startede på studiet i veterinærmedicin i 2017 og har været en del af klinikken siden 2016, hvor hun arbejdede som fuldtids staldmedarbejder indtil hun påbegyndte studiet.

Hun har haft islandske heste i mange år og været springrytter. Hun havde springhest indtil for et par år siden.

Ditte B. S. Therkelsen, Stud.Med.Vet.

5. års studerende

Ditte har været ansat ved klinikken siden sommeren 2017.

Hun er dressurrytter og valgte at lade sin dressurhoppe inseminere i sommeren 2017. Det kom der et velskabt hoppeføl ud af, hvorfor hun nu har to heste. Planen er, at den unge på længere sigt skal overtage jobbet som dressurhest, således at moderhoppen kan gå på pension og nyde sit otium.

Ditte har stort set alle dage været hestepige og interessen afspejles også i hendes øvrige tidligere bedrifter; Hun har hjulpet med at tilride ungheste for privatpersoner, arbejdet med poloheste i Australien og været gardehusar ved hesteskadronen i Slagelse. I 2021 sætter hun prikken over i’et ved at blive færdiguddannet dyrlæge med differentiering inden for heste.

Hun har foruden en bachelor i veterinærmedicin også en bachelor i husdyrvidenskab, hvor hun skrev bacheloropgave om hestens biomekaniske systemer i forhold til forskellige hoved- og halspositioner. Ditte har desuden læst 6 måneder i Australien under hendes bachelor i husdyrvidenskab.

Josefine Johnsson, Stud.Med.Vet.

Josefine afsluttede sin bachelor i veterinærmedicin i sommer 2019. Hun har taget et sabbat år for at få praktisk erfaring. Hun har reddet og arbejdet med heste igennem hele sit liv.

Hun har erfaring som staldmedarbejder hos Straight Horse stutteri. Hun er fuldtidsansat som staldmedarbejder på klinikken.

Josefine rider i sin fritid.

Signe Tønder Christiansen, Stud.Med.Vet

​2. års studerende og er startet i 2019. Hun har en dressurhest.​

Signe har redet og haft med heste at gøre hele livet. Hun har været aktiv i dressur, men i dag rider hun på hobby-plan i det omfang studiet tillader det. Hun har en dressur hoppe på nuværende tidspunkt, som hun er i gang med at træne op.

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 4,8 / 5 stjerner ud af 22 anmeldelser fra Facebook

Kontakt​oplysninger

​Hillerød Hestedyrlæger Aps

Baunevej 17, Bendstrup

3400 Hillerød

​Telefon: 48 28 67 68

E-mail: klinik@hestedyrlaegerne.dk

CVR: 15133147

Åbningstider​

​Telefontid, dyrlæge

8.00 - 9.00​

​Telefontid, klinik

8.00 - 16.00​

​Klinik åben

8.00 - 16.00

Akutvagt

16.00 - 8.00​

samt weekender / helligdage

facebook Følg med på Facebook