Døgnvagt  

+28 års erfaring  

Udkørende og stationær hesteklinik  

Medarbejdere - ny version 2020​

Hos Hillerød Hestedyrlæger kan du møde:​

Fastansatte​

Kiwa Riis-Olesen, dyrlæge

Grundlagde Hillerød Hestedyrlæger i 1991 efter at have arbejdet i to Nordsjællandske dyrlægepraksis.

​​

Kiwa har altid haft særlig interesse for og specialiseret sig i reproduktion. Herunder inseminering, embryotransfer og tapning af hingste og de udfordringer der følger med det, ligesom føllene altid har fået stor opmærksomhed.

​​

Halthedsundersøgelser og nedsat præstation i særdeleshed i bevægeapparatet har ligeledes altid haft stor interesse og fyldt meget i hverdagen.

​Kiwa er hyppigt rådgiver i handelssager og –tvister og fungerer ligeledes som syn- og skønsmand.

​​

Kiwa har været formand for Sektion vedr. Heste i Den Danske Dyrlægeforening og forud for formandsgerningen var hun med i bestyrelsen i en årrække.​

Hun har været med til at grundlægge og udarbejde Falck’s kursus ”Førstehjælp til hest og rytter” med tilhørende førstehjælpskasser og har afholdt mange af disse kurser sammen med en Falckreder.

​Mange deltagelser i kongresser og kurser i ind- og udland anser Kiwa som en vigtig del af at holde sig ajour med den sidste nye viden på hestedyrlægeområdet.​

Hun har gennem årene skrevet en del faglige artikler til den danske hestepresse og været medforfatter til artikler i internationale tidsskrifter.

​​

Kiwa er selv rytter og rider dressur på sine to varmblodsheste​​.

Emilie Schouenborg Larsen, dyrlæge

Emilie har været hos Hillerød Hestedyrlæger som studentermedhjælper siden 2014 og blev ansat som dyrlæge i 2019.

Under hele sin studietid har Emilie været meget med i klinikken, og har især været involveret i reproduktionsarbejdet i sommerperioderne, hvilket har givet en grundlæggende erfaring og en stor interesse for området.

Emilie skrev specialeprojekt i samarbejde med Hillerød Hestedyrlæger omhandlende bukkehov hos føl, og fik nogle spændende resultater og erfaringer om føl og benstillingsproblematikker.

Emilie supplerede den afsluttende del af studiet med 6 måneder i udlandet, hvor hun tog på klinikophold på to store klinikker i Australien, et stort hestehospital i Tyskland samt et af de førende hestehospitaler i England.

Emilie har altid haft hest og indtil for et par år siden været aktiv dressurrytter.

Charlotte Beck

​Charlotte blev dyrlæge 2011 og var ansat hos os 2013-2016, vi er meget glade for, at vi nu har genoptaget samarbejdet med hende.

Hun er uddannet kiropraktor på Backbone Academy i Tyskland og følger løbende efteruddannelseskurser her, ligesom hun underviser nye studerende på Academiet.


Charlotte er også efteruddannet i akupunktur og anvender det, som et særdeles nyttigt supplement til kiropraktikken.


Charlotte rider dressur på intermediere niveau på sin varmblodsvallak.
Charlotte er forfatter til bogen ”Den smidige hest” som hun skrev i 2015, den handler om hvordan du holder din hest smidig under træningen og dermed forbedrer præstationen.

Patrick Løth Christensen, Cand.scient. Animal Science, ernæringskonsulent

Patrick blev kandidat i Husdyrvidenskab/Animal Science i 2019 og startede på klinikken i juli 2019.

Patrick er uddannet med specielt fokus på husdyrernæring ved Københavns Universitet. Efter et praktikophold på klinikken i sommeren 2019, har han startet den nye ernæringsafdeling på klinikken.

Patrick har skrevet speciale i brugen af uld, som en non-invasiv metode til at bestemme makro- og micromineral status i Moskusokser i samarbejde med Københavns Zoologiske Have.

Josefine Johnsson, Stud.Med.Vet.

Josefine afsluttede sin bachelor i veterinærmedicin i sommer 2019. Hun har taget et sabbat år for at få praktisk erfaring. Hun har reddet og arbejdet med heste igennem hele sit liv.

Hun har erfaring som staldmedarbejder hos Straight Horse stutteri. Hun er fuldtidsansat som staldmedarbejder på klinikken.

Josefine rider i sin fritid.

Dyrlægestuderende

​​Vi har desuden 5 dyrlægestuderende fast tilknyttet, de deles om at passe hestene og hjælpe i klinikken i weekender og helligdage samt i ferier, de hjælper os desuden når de har tid for studierne og når vi har brug for en ekstra hånd.

Alexandra von Münchow, Stud.Med.Vet.

​Alexandra er 5. års studerende i veterinærmedicin. Hun har redet hele sit liv, men har ikke hest på nuværende tidspunkt grundet studierne. Hun har været dressurrytter og har senere fået stor interesse for military.

Hendes største interesser på studiet indebærer behandling af kolik og lidelser hos føl.

Under sit sabbat år arbejdede Alexandra på en hesteklinik i Sønderjylland, der havde specielt fokus på reproduktion.

Foråret 2019 var hun medhjælper ved Højelse Hesteklinik i følsæsonen og yderligere i praktik på Weems and Stephens Equine Hospital i Texas, hvor hun primært arbejdede med kolik og reproduktion hos heste.

Cecilie Frørup, Stud.Med.Vet.

​Cecilie startede på studiet i veterinærmedicin i 2017 og har været en del af klinikken siden 2016, hvor hun arbejdede som fuldtids staldmedarbejder indtil hun påbegyndte studiet.

Hun har haft islandske heste i mange år og været springrytter. Hun havde springhest indtil for et par år siden.

Celina Weihlsback Falk, Stud. Scient. Biokemi

Celina har haft kontakt med heste i sin hverdag hele sit liv og har redet lige så længe. Som 11 årig fik hun sin første hest og allerede som 13 årig begyndte hun at interessere sig for konkurrence dressur. Kort efter blev hun selv konkurrence rytter, som hun har været lige siden.

Hun har ikke hest lige i øjeblikket, men rider stadig så ofte som kan lade sig gøre.

Ditte B. S. Therkelsen, Stud.Med.Vet.

5. års studerende

Ditte har været ansat ved klinikken siden sommeren 2017.

Hun er dressurrytter og valgte at lade sin dressurhoppe inseminere i sommeren 2017. Det kom der et velskabt hoppeføl ud af, hvorfor hun nu har to heste. Planen er, at den unge på længere sigt skal overtage jobbet som dressurhest, således at moderhoppen kan gå på pension og nyde sit otium.

Ditte har stort set alle dage været hestepige og interessen afspejles også i hendes øvrige tidligere bedrifter; Hun har hjulpet med at tilride ungheste for privatpersoner, arbejdet med poloheste i Australien og været gardehusar ved hesteskadronen i Slagelse. I 2021 sætter hun prikken over i’et ved at blive færdiguddannet dyrlæge med differentiering inden for heste.

Hun har foruden en bachelor i veterinærmedicin også en bachelor i husdyrvidenskab, hvor hun skrev bacheloropgave om hestens biomekaniske systemer i forhold til forskellige hoved- og halspositioner. Ditte har desuden læst 6 måneder i Australien under hendes bachelor i husdyrvidenskab.

Signe Tønder Christiansen, Stud.Med.Vet

​2. års studerende og er startet i 2019. Hun har en dressurhest.​

Signe har redet og haft med heste at gøre hele livet. Hun har været aktiv i dressur, men i dag rider hun på hobby-plan i det omfang studiet tillader det. Hun har en dressur hoppe på nuværende tidspunkt, som hun er i gang med at træne op.

Victoria Ulrikke Hjortnæs
Victoria er 4. års dyrlægestuderende og startede hos os i maj 2020.
Hun har redet hele sit liv, og er aktiv militaryrytter. Hun har selv en hest, som hun bruger meget af sin fritid på. 


Victoria skrev sit bachelorprojekt i sommeren 2019, som omhandlede effekten af transport på hestes muskuloskeletale system, deres stressniveau og almenbefindende.

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 4,8 / 5 stjerner ud af 22 anmeldelser fra Facebook

Kontakt​oplysninger

​Hillerød Hestedyrlæger Aps

Baunevej 17, Bendstrup

3400 Hillerød

CVR: 15133147

Telefon: 48 28 67 68

E-mail: kiwa@hestedyrlaegerne.dk

Åbningstider​

​Telefontid

8.00 - 9.00​ (dyrlæge)

​Telefontid

8.00 - 16.00​

​Klinik åben

8.00 - 16.00

Akutvagt

16.00 - 8.00​

weekender / helligdage

Nyhedsbrev​