Døgnvagt  

28+ års erfaring  

Udkørende og stationær hesteklinik  

Strækkesenen

Bristning af strækkesenen

Føllet kan fødes med en bristning , også kaldet en ruptur, af strækkesenen på et eller begge forben, eller bristningen kan ske i de første levedøgn. Årsagsforholdene er ukendte.

Rupturen ses ved at der kommer en blød hævelse lige under forknæet lidt ud på ydersiden af benet. Den bløde hævelse er et udtryk for øget væskemængde i seneskeden. Ofte står føllet med bøjede forknæ og sommetider også med bøjede koder.

Behandling: Hvis føllet ikke har bøjede knæ eller koder, vurderes om der er behov for skinnebandagering eller om det er tilstrækkeligt at bandagere hævelsen, for at den ikke skal blive for voldsom, samtidig overvejes om føllet skal have kontrolleret motion eller boksro.

Er benet bøjet er skinnebandagering og boksro nødvendig, bandagen skiftes jævnligt for at holde øje med trykninger. Bandagering er kun nødvendig fra få dage til ca. 4 uger.

Operation er ikke nødvendig, resultaterne af behandlingen er generelt gode.

Denne lidelse ses ofte i kombination med andre af de beskrevne benproblemer. Er dette tilfældet må der selvfølgelig foretages en samlet vurdering, før en endelig behandlingsplan kan udfærdiges og besluttes.

Til venstre: Bemærk hævelsen lige under begge forknæ. Det er seneskeden der er hævet pga. bristning af strækkesenerne. Knæene er bøjede og koderne er meget lange og bløde, desuden er føllet let kalveknæet hvilket dog ikke ses tydeligt her.

Til højre: Samme føl 8 mdr senere.

​✩ ✩ ✩ ✩ ✩

​Vurderet 4,8 / 5 stjerner ud af 22 anmeldelser fra Facebook

Kontakt​oplysninger

​Hillerød Hestedyrlæger Aps

Baunevej 17, Bendstrup

3400 Hillerød

​Telefon: 48 28 67 68

E-mail: klinik@hestedyrlaegerne.dk

CVR: 15133147

Åbningstider​

​Telefontid, dyrlæge

8.00 - 9.00​

​Telefontid, klinik

8.00 - 16.00​

​Klinik åben

8.00 - 16.00

Akutvagt

16.00 - 8.00​

samt weekender / helligdage

facebook Følg med på Facebook